contacto@arkadion.es Tel. 931277037 / 637259297. C/ Camí de can Quintana, 2-3r-1a. 08350 Arenys de Mar (Barcelona)
ARKADION Serveis educatius i culturals

 

 

DIRECCIÓ, PROFESSORS I COL·LABORADORS

 

 

      

 

 

 

 

 

 

Helena ESCOLANO

Directora de l’Estudi de Música ARKADION

Professora Superior de Música

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació

 

 Inicià els seus estudis musicals de la mà de Carmen Amo, prosseguint posteriorment els graus Professional i Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu, institució que li atorgà els títols de Professora Superior de Música en l’especialitat de guitarra i Professora de Viola. Completà la seva formació instrumental en diverses master-classes internacionals (D. Russell, M. Barrueco, M. Sadanowsky, Mª E. Guzmán, I. Rodes...). Així mateix, és Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Intensament interessada per la veu i la música vocal, fou deixeble de les reconegudes intèrprets Joana Bañeres (soprano) i Ana María Iriarte (mezzosoprano) desplegant així una àmplia formació en l’especialitat de cant líric (òpera, lied i cançó de concert) i estudis de piano amb R. Estrany, per tal de complementar la seva formació instrumental.

 

Una formació pedagògica continuada i més de catorze anys d’experiència docent i col·laboracions en diversos centres d’ensenyament primari, secundari, de persones adultes (Escoles Freta-Mataró, escola d’Adults Els Taronger- Mataró, Escola Pia de Sarrià, Col·legi St. Ignasi Sarrià, Col·legi Sagrat Cor Sarrià, St.Michael’s School, Kinderschule-Colegio Alemán de Madrid) i en escoles de Música són el bagatge didàctic que avala el nostre projecte educatiu. Com a professora del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil, ha impartit la matèria d’Expressió i Comunicació, centrant-se en la didàctica de la Música; Ha impartit  també Filosofia, Història de la Filosofia, Humanitats en general i Música en diverses de les esmentades institucions i ha estat tutora de treballs de recerca al batxillerat. També ha col·laborat amb l’editorial SM (Boadilla del Monte, Madrid) com a autora de llibres de recursos didàctics per al professorat i com a editora de llibres de text per a l'etapa d'ensenyament secundari.

 

En l’àmbit interpretatiu (guitarra) ha estat membre durant 5 anys de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona i del quartet Corelli, amb els quals ha realitzat recitals i concerts arreu de l’estat. Pel que fa a la interpretació vocal, forma part del grup d’òpera Amadeus, sota la direcció de Joana Bañeres, amb el qual ha interpretat en conjunts vocals obres rellevants del repertori líric. Ha col·laborat també com a cantant solista i conferenciant en els Cursos d’Estiu de la Universidad Nacional de Educación a Distancia-UNED i en les Tertúlies Tomás Marco del Casino de Madrid) realitzant diverses conferències-concert (Nietzsche, Wagner y la Música, Los compositores rusos o Schumann y el Romanticismo alemán). Darrerament ha publicat l'article "Les arrels filosòfiques de la Música Romàntica: la malenconia i el drama gnòstic" a la revista Música d'ara (Revista de l'Associació Catalana de Compositors). Ha estat també guardonada amb el primer premi Goleta i Bergantí de narrativa catalana amb el conte "Àvia, parla'ns de la guerra" i amb el primer premi de poesia Mn. Martí i Amagat (2016 i 2017).

A finals de l’any 2012, funda ARKADION, amb una de l'Estudi de Música Arkadion  com una de les seves línies i com a gresol de la trajectòria pròpia i de la dels valuosos professionals col·laboradors. L’objectiu: una sempre renovada projecció pedagògica que uneixi educació i creació musical, formació i vivència compartida de l’art i de la cultura. Enguany gestiona també el Centre d'estudis musicals MUSICAMO, on hi imparteix també diverses matèries musicals.

 

 

 ______________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Marie MALEKHOVÁ

Professora Superior de Piano

Professora de Composició

Concertista (solista i pianista acompanyant) 

 

 

Va néixer el 12 de Juny de 1.975 a Ceské Budejovice (República Txeca). Començà els estudis de piano l’any 1980 a l’edat de 5 anys a la Lidova Skola Uméni de Ceské Budejovice amb la professora Bozena Slancová. Posteriorment  prosseguí al Conservatori de Ceské Budejovice amb el mestre Ivan Kovac, completant finalment els seus estudis al Conservatori Superior de Würzburg (Alemanya) amb el mestre Martin Dombrowski on obtingué el títol Diplom-Musiker (Grau Superior-virtuosisme).

 

Perfecciona el seu coneixement del piano amb classes magistrals amb els mestres Ilinca Dumitrescu, Pierre Jasmin, Bernd Glemser, Walter Groppenberger y Avedis Kouyoumdjian. L’any 2.000 es trasllada a Barcelona, on comença estudis de Jazz durant 5 anys al Taller de Músics de Barcelona amb la professora Ana Rosa Landa. Posteriorment realitza durant 3 anys un màster de direcció d’orquestra al Conservatori Superior del Liceu amb Manel Manel Valdivieso, Antoni Ros Marbà, Jordi Mora y Salvador Mas. També realitza dos cursos de perfeccionament per l’acompanyament de cantants de lied amb el mestre Walton Baldwin els anys 2004 i 2005. Actualment està realitzant estudis de composició i orquestració simfònica amb el Mestre Enric Palomar.

 

Professionalment comença la seva carrera als 15 anys, realitzant nombrosos concerts tant a la República Checa com a Alemanya i Àustria i posteriorment a Espanya i Catalunya; tant com a solista, com en grups de càmera o acompanyant cantants d’òpera i lied.  Ha col·laborat amb destacats solistes,  com ara Steffie Zimmerman (violí, Alemanya), Julia Berberich (fagot, Alemanya), Jordi Montoliu (violí, Catalunya), Josep Bassal (violoncel, Catalunya), José Luís Udaeta (castanyoles, Catalunya),

Albert Mora (flauta travessera, Catalunya), Christoph Dartsch (violoncel, Alemanya), Montserrat López (oboè, Catalunya).

Encarnació Vázquez (mezzosoparano, México),  Montserrat Martí Caballé (soprano, Catalunya),  Núria Dardinyà (Soprano, Catalunya), Joana Bañeres (soprano, Catalunya), Miguel Rosales (baríton, Catalunya), Marc Pujol (baix, Catalunya), Michelle Marie Cook (soprano, Austràlia), Claudia Rodríguez (soprano, México), Beatrice Jiménez Marconi (soprano, Catalunya), Tomás Maxé (baix, Catalunya), Marc Sala (tenor, Catalunya).

 

Darrerament ha estat intèrpret del “Concert homenatge a les víctimes de la Guerra Civil, GREC 2011” -9ª Simfonia de Beethoven –Repertorista per la World Orquestra Jeunesses Musicales (WOJM) i Orfeó Gracienc (director Yaron Traub). Exerceix de professora de piano i música des dels 16 anys i actualment és col·laboradora (docent i concertista) de l’Estudi de Música CITARÒDIA (Arenys de Mar).

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Montserrat CÓRCOLES

 

Professora Superior de Música (Piano i Música de Cambra)

Professora de Llenguatge Musical

Llicenciada en Filosofia

 

Nascuda a Barcelona, comença els seus estudis de piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on obté el títol de Grau Professional. Posteriorment, continua la seva formació superior Conservatori Superior de Música del Liceu, d'on obté el Títol de Professora Superior. L'any 1999 marxa al Conservatori de Birmingham per perfeccionar la seva tècnica pianística amb Margaret Fingerhut. Finalitzat aquest període, inicia estudis de Postgrau amb Ana Guijarro (professora del Conservatorio Reina Sofía de Madrid). Per a completar el seu perfeccionament, assisteix a diverses master-classes amb rellevants mestres nacionals i internacionals, com Ludovica Mosca, William Kindermann, Christian Curyn, Joe Key i Antonio Baviero. Paaral·lelament a la seva àmplia formació musical, el seu interès per la Filosofia la va dur a cursar els estudis oficials a la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia), obtenent la Llicenciatura en Filosofia.


El seu marcat interès per la música de cambra, la fa formar part de diferents agrupacions instrumentals i intèrprets, entre els que destaquen Cristina Río (duet piano-violoncel), Pablor Ortega, Iñaki Etxepare i Francesa Maria Peyrol, amb qui continua actualment formant duet. En companyia de la violoncellista Marion Peyrol, ha estat finalista del I Concurs Internacional de Música de Cambra Ramis-Matas (2011). D'interessos musicals amplis, compagina actualment el repertori cameristic amb la seva col·laboració en un grup de música moderna. Enguany, és professora de Piano i Llenguatge Musical forma part habitualment del duet piano-violoncel amb Marion Peyrol. Des del 2015, és col·laboradora de l'Estudi de Música Citaròdia (Arenys de Mar-Barcelona) i formant duet amb la mezzosoprano Helena Escolano, amb el concert comentat "Nietzsche i Wagner: música i pensament".

_______________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Pascale RACKELBOOM

 

Professora nativa especialista d’anglès i francès

Col·laboradora de suport als tallers i cursos de Música en anglès / francés

 

    Rebé la seva formació superior a la University of Birmingham (UK), rebent la Llicenciatura conjunta en Llengua i Literatura francesa i russa (Honours in French and Russian) i a la University of Central England, on obtingué el PGCE (Postgraduate Certificate in Education) que l’habilità per a exercir com a professora d’anglès i francès (ambdues titulacions han estat homologades pel Ministeri d’Educació espanyol).

 

Com a professora d’anglès i francès, ha impartit docència a nens, joves i adults. En la seva especial dedicació a alumnes d’ensenyament preescolar i primari, la música i les cançons tenen un lloc de importància cabdal com a recurs didàctic. Com a experiències professionals més rellevants cal destacar-ne les següents:

 

  Professora de francès d’ensenyament secundari a la Great Barr Secondary School, Birmingham- UK.

·         Professora al centre de formació per a persones adultes Wheelers Lane (Birmingham-UK)

·         Professora d’anglès per a alumnes d’ensenyament primari, secundari i per a persones adultes a l’Escuela de Idiomas Berlitz – Madrid.

·         Des del 1999 és professora especialista d’anglès al col·legi Santa María de los Rosales (Madrid)

 

Intensament compromesa amb el món de l’educació, participa habitual i activament en cursos, seminaris i projectes educatius enfocats al desenvolupament de la intel·ligència emocional i a l’aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, les llengües estrangeres i les arts al desenvolupament integral del nen. A més de la seva tasca en el col·legi Santa María de los Rosales, és col·laboradora de suport de l’Estudi de Música Citaròdia per als tallers i cursos de Música i anglès (Enjoy the Music, Le’ts play) i el taller de Música i francés (Vive la Musique!).